Bolagsärenden

hus_1Hos oss på Tullinge Företagsbyrå kan du få hjälp med olika bolagsärenden. Vi upprättar handlingar för köp & försäljning av Aktiebolag, men också bolagsbildningar och likvidationer.

 • Köp av aktiebolag
  Vi har ständigt stor efterfrågan på vilande och/eller begagnade svenska aktiebolag. Vi betalar normalt för substansen i bolaget men för rätt objekt kan säljaren räkna med ett något högre pris. Om det behövs kan vi även ombesörja att redovisning, bokslut och revision upprättas i bolaget. Eftersom vi även arbetar som företagsmäklare så kan vi åta oss att försälja bolaget om så önskas.
 • Försäljning av begagnade aktiebolag
  Från och till har vi begagnade aktiebolag till salu. De flesta bolag är momsregistrerade och innehar F-skatt. För den som behöver komma igång snabbt med näringspliktig verksamhet så är det här i princip den enda möjliga vägen.
 • Bolagsbildningar
  Företagsbyrån går tillsammans med dig igenom din företagsidé och rekommenderar lämplig företagsform för din verksamhet. Ett antal faktorer behöver penetreras innan formen för rörelsen fastställs. När genomgången är klar bildar vi aktiebolag, kommanditbolag, handelsbolag, enskild firma, stiftelse eller annan lämplig juridisk person. Väljer du AB formen så är minimikapitalet idag 25 000kr.
 • Lagerbolag
  Företagsbyrån har färdigbildade aktiebolag, s.k. lagerbolag. Alla innehåller 25 000 i aktiekapital men med olika räkenskapsår och varierande längd på det första räkenskapsåret. Vill man snabbt komma igång med sin verksamhet så går det i princip på dagen att börja verka från och i dessa bolag.
 • Likvidationer
  Har du ett vilande AB men av någon anledning inte vill sälja det så är alternativet likvidation. Vi ombesörjer likvidationen och kan även tänka oss att först köpa bolaget för att sedan själva göra likvidationen.